keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Maaliskuun tuulia

Lomamatka oli kovin onnistunut. Pääkohteemme eli Apenniinien vuoristossa sijainneen loma-asuntomme parvekkeelta näkymä oli muun muassa tämmöinen:






Tässä alla olevassa kuvassa on mitä luultavimmin entinen karjamaja. Jotensakin kiehtova! Tuli lapsuuden Viisikkolukukokemukset elävästi mieleen. Tuollahan olisi voinut asua myös joku salaperäinen olento..!



Junassa ja vähän muuallakin aloin virkkailla lankahamsteriprojektiin liiviä. Olen virkannut viimeksi kesällä 2003 ja sain silloin oikeaan käteeni jännetupentulehduksen, joka kesti vaatimattomat yhdeksän kuukautta ja tokeni vasta useiden kortisonipistosten jälkeen. Niin että aika varovasti olen tässä edennyt, mutta saattaa olla, että tästä tulee vielä jotakin ihan positiivista. Näkee sitten.






Matkalukemisenani oli pokkariversio Islannin kirjailijasta. Voisin kirjoittaa tästä pari tuntia, mutta koska talo huutaa imuria tyydyn vain suurelta osin jostakin muusta yhteydestä plagioituun kuvailuun: Vaikka tarina oli täynnä tuskaa ja murheellisia käänteitä, samalla se kuitenkin hersyi lohdullista huumoria ja hehkui outoa valoa. Ihan Laxnessin tyyliin. Pidän näistä pohjoismaalaisista kirjailijoista kovasti. Ehkä sillä on jotakin tekemistä pohjoismaalaisuuteni kanssa :P

Kirjoitin tämän postauksen jo eilisiltana, mutta juuri kun olin julkaisemassa sitä, meiltä katosi nettiyhteys. Se on yksi mausteista, joita periferiassa asuminen tuo elämään! Mutta tulipahan olkkari siivottua ja tässä ollaan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti